Cargando Eventos
  • Este evento ha pasado.

Un casal en un indret envoltat de natura i pau.

Bosc i camp per construir cabanes, imaginar històries de fades i fullets, descobrir camins secrets i laberints.

Ponis, cavalls i unicorns blancs per cuidar, raspallar, jugar i estimar.

Un hort ple de verdures i plantes aromàtiques per descobrir com es cuinen i com ens ajuden a trobar-nos millor.

Estones de Ioga per  convertir-nos en diferents animals, respirar, estirar i aprendre a escoltar el nostre cos i la nostra ment.

Música i contes per compartir entre rialles i somniar…

El centre Seon i l’Associació sense ànim de lucre Eqshala, col·laboren en aquesta proposta de “Casal Conscient”, creant un espai de joc i trobada on els vostres fills podran gaudir de la natura, els animals i els companys en un entorn privilegiat als peus del Montseny, en una finca privada, amb piscina, hort propi, bosc, recinte amb ponis i cavalls, diferents sales i espais interiors i a l’aire lliure i amb cuina pròpia.

Totes les activitats es dissenyen i desenvolupen des d’una perspectiva de no competència, no crítica i respecte, permetent la lliure expressió i fomentant la participació i implicació dels nens per tal de desenvolupar la seva confiança i autoestima i de despertar i donar valor als propis talents i als dels altres.

Cada dia destinarem un espai a les activitats d’educació emocional amb els ponis i cavalls proposant activitats i jocs sempre peu a terra, sense muntar els animals, on els nens hauran de desenvolupar la seva creativitat, imaginació i treball en equip.

El contacte amb els cavalls i la natura els aporta serenitat i calma i els permet desenvolupar i comprendre d’una manera fàcil, fluïda i natural elements tant importants com la comunicació no verbal, la sensibilitat i la intuïció per generar vincles, relacions sanes i capacitat d’empatia.

Els explicarem com gràcies a la gran sensibilitat que tenen els cavalls degut a les seves característiques morfològiques, poden ser uns grans mestres que ens ajuden a comprendre i gestionar millor les nostres emocions bàsiques: la ràbia, la por, la tristesa i l’alegria, per tal que entenguem millor què ens passa i sentir-nos més bé. Aprendrem a cuidar-los, alimentar-los, netejar-los i gaudirem d’estones observant la manada i el seu comportament.

 

Un altre espai important estarà destinat al Ioga, la dansa i el moviment expressiu. Saber escoltar el nostre cos, què necessita i quina informació ens dóna. Estirar, respirar, parar. Descarregar tensions, canalitzar l’energia, enfocar l’atenció, saber relaxar-se… Estar connectats amb el nostre cos, amb el que sentim i amb el que pensem, ens ajuda a viure en el moment present i atendre les pròpies necessitats. Sentir el cos fort, àgil i flexible es trasllada també a la ment. És un camí de doble direcció. Estimar i cuidar el nostre cos, per a després poder estimar i cuidar als altres. Jugarem, ballarem, cantarem i farem teatre.

 

L’entorn natural en el que està ubicat l’espai de Seon, resulta ideal per a desenvolupar moltes activitats a l’aire lliure. Construcció de cabanes, caminades amb observació d’ocells i flora de l’entorn, cura i funcionament de l’hort, estones de descans a les hamaques o sota els arbres, gimcanes i jocs de cucanya.

La natura ens regala molts elements que podrem aprofitar en els tallers de manualitats, experiments i obres d’art.

Som el que mengem i per això volem oferir una cuina casolana amb productes de proximitat. De les verdures que collirem de l‘hort, prepararem amanides o una pizzes per dinar, i berenarem unes galetes de mil formes que haurem elaborat entre tots al taller de cuina del matí.

Junts posarem i despararem la taula i rentarem els plats. Col·laborant entre tots, tot resulta més fàcil. Prenem responsabilitats, treballem en equip, ens ajudem i donem importància i valor a tenir els espais on convivim nets i recollits.

 

Els dies de pluja o després de dinar, crearem un espai de lectura, contes i música. Ens agradarà que cada nen pugui portar el seu conte preferit per llegir-lo i compartir-lo amb la resta.

Explicar històries màgiques, inventar llegendes, tocar i sentir instruments que ens transportin a mons llunyans i escoltar el silenci.

Crear un espai íntim, de calma, on poder descansar i somiar.

 

Cada tarda, gaudirem d’un berenar saludable en cercle per tancar el dia compartint experiències i anècdotes.

Ens agradarà molt poder compartir, acompanyar i co-crear aquesta proposta amb els vostres fills i filles.

L’hem creada amb molta il·lusió i dedicació de la mà de professionals que estimem la nostra feina i l’entenem com una forma de vida. Donat al tipus de format i implicació que requereix, les places són molt limitades i es confirmaran segons rigorós ordre d’inscripció. Si voleu rebre un pdf amb tota la informació detallada i preus, siusplau podeu demanar-ho a monica@eqshala.com o josep@seonmeditacion.es

Moltíssimes gràcies per la vostra confiança i per a fer-ho possible.

Mònica, Steffi i Josep